diumenge, 3 de març del 2013

MIBA Barcelona !





Estas a Barcelona, plou i vols dur els nens a un lloc divertit i constructiu al mateix temps?. Acosta´t al MIBA ja!!! -amb el carnet de super l´entrada és lliure-.

El MIBA és un petit museu insòlit i divertit que va obrir les seves portes ara fa un parell d´anys –al març del 2011- al mateix centre històric de Barcelona. Creat amb la intenció de despertar la creativitat latent en cadascun de nosaltres i provocar l’acció, perquè tots aquells que el visitin sentin la necessitat de reprendre aquell projecte que un dia van deixar a mitges o posar en pràctica una idea que fa temps els ronda pel cap... El MIBA neix d´una iniciativa privada -no rep cap subvenció- amb l´objectiu de fomentar la creativitat i estimular la invenció per mitjà de la inspiració, la formació, la comunicació i la relació directe amb els protagonistes de la innovació. Es va dissenyar amb un format específic per poder ser replicat, en una 2a fase de implantació, en altres ciutats del món, sota la direcció del MIBA Bcn.

Arribats aquí, us estareu preguntant però, ¿de què és aquest museu?… Doncs us ho explico de seguida... És el Museu de les Idees i dels Invents de Barcelona. El primer espai permanent centrat en el món de la invenció i no us el podeu perdre perquè és original com pocs i especialment enfocat a despertar la curiositat dels petits. Ofereix tres espais generals: SOCIETAT IL.LIMITADA, on et trobaràs els més increïbles prototips d´inventors independents, REFLEXIONARIUM un racó per intentar veure les coses des d´una altre enfocament o pensar quina bona idea, ¿ perquè no se´m va ocorrer a mi ? i ESPAI ABSURD on veuràs els invents més divertits i poc útils, perquè ens havien dit que els invents només servien per resoldre problemes però al MIBA pensen que també poden servir per provocar-nos una riallada. 

Però a més d´aquests espais principals, el museu és ple de racons sorprenents, com ara un tobogan tubular pel que et pots llançar i baixar directament al pis inferior -el dia que hi vam anar, no estava actiu perquè s´havia "constipat"-, l´espai Futour on exposen invents de l´any 2300, un espai perquè els nens s´asseguin a "crear", uns lavabos que interactuen amb els visitants i els animen a perdre la vergonya... I un munt d´invents innovadors, útils o no, que de segur us arranquen un somriure: tassa de llet amb compartiment incorporat per galetes, un coixí que es converteix en post-it per deixar missatges, una protecció adaptable perquè mai hagis de tornar a beure directament de la llauna, palets xinesos amb "truc" de manera que podràs fardar a qualsevol restaurant de menjar oriental, emparellador de mitjons -per resoldre el gran misteri dels mitjons que desapareixen a la rentadora per no tornar mai més-, un filtrador d´aigua especial per a les ampolles de plàstic, un estri per a fer ous bullits quadrats i sorprendre als convidats, una bàscula per treure´t tots els complexes que assenyala el pes de molts famosos, un despertador que quan sona surt rodolant així que per parar-lo t´has d´aixecar del llit i perseguir-lo... (la majoria els pots comprar a la botigueta del museu)

Perquè aquest apropament al món de la invenció sigui real el MIBA ofereix la possibilitat d´exposar la teva idea/invent al museu i fins i tot, acaba de convocar el primer concurs internacional dirigit a les escoles sota el lema “Inventar és divertit” en el que els nens de 6 a 16 anys poder presentar, per mitjà de la seva escola, un projecte d´invent divertit o idea enginyosa, que faci riure a tot el món malgrat la seva dubtosa utilitat. Com a exemples els responsables del Museu han suggerit un pal d´escombra que duu un micròfon incorporat o una cadira per posar supositoris. Al jurat d’aquest concurs comptarà amb grans comunicadors com l´Andreu Buenafuente o la Júlia Otero.

Així que no hi doneu més voltes, que de segur que tots teniu o heu tingut una idea brillant que mai us vareu atrevir a posar en marxa. Per exemple, per què ningú ha inventat un clauer vibrador lluminós per trobar les claus a la bossa de seguida? Un avisador sonor que et recordi quan et toca regar les plantes? Un paracaigudes per avions? O com proposa el Max, un cotxe que no xoqui mai?








  


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada