divendres, 4 de gener del 2013

Assetjament electrònic




Se us ha passat pel cap que algú pogués entrar SENSE permís a tots els vostres comptes de correu electrònic, al facebook, al twitter, als comptes bancaris, als correus de la feina, etc, envaint la vostre privadessa i violant el vostre dret a la intimitat?

Potser pensareu que és impossible, que sembla una peli de ciència ficció, que ningú pot entrar als comptes electrònics dels demés, que per això estan les contrasenyes. Però ja us confirmo que no és necessari ser un crack de la informàtica per hackejar els comptes aliens i que només cal navegar una miqueta al Google per trobar unes quantes maneres de, per exemple,  piratejar el gmail.

Doncs bé, que algú accedeixi de manera indeguda al vostre ordinador protegit i entri al vostre correu, intervenint les vostres fotos o els vostres missatges esta durament penat per la llei. I si no que li preguntin a Christopher Chaney, l´home que es va infiltrar al correu de Scarlett Johansson i  en va extreure imatges personals. Recordeu aquelles fotos de l´actriu, ensenyant pit i cul, fetes amb el seu propi mòbil, que van circular per la xarxa? Doncs bé, aquest paio, per listillo, passarà els propers 10 anys reclòs en una presó, segons ha dictaminat una recent sentencia judicial. Deu anys!!!. I es que no només s´havia dedicat a envair l´espai privat de la Johansson, sinó que va ampliar el seus objectius i es va dedicar a espiar també a l´actriu Mila Kunis, a la cantant Christina Aguilera i a dos dones més, anònimes.

A més dels 10 anys a la garjola, aquest pirata informàtic també haurà de compensar a les seves víctimes amb 76.000 dòlars i un cop sigui alliberat, haurà de complir 3 anys de llibertat condicional supervisada. Potser us sembla una condemna exagerada però deixeu-me que us digui que el fet de sentir-te espiada en cadascuna de les teves converses privades, en cadascuna de les teves fotografies i en cadascun dels teus moviments bancaris, et fa sentir molt vulnerable. I amenaçada. I perseguida. Tant és així que la protagonista de Match Point va declarar sentir-se paranoica des del mateix moment que va saber que algú havia hackejat els seus comptes electrònics. I les dues dones anònimes que també van ser assetjades per aquest hacker, han declarat patir símptomes d’ansietat, paranoia i depressió. Poca broma!

Així que si observeu que algú us esta assetjant d’aquesta manera, poseu mitjans per registrar-ho i poder-ho denunciar perquè al boyeur electrónic  se li pot caure el pel... Només us heu de passar per una botiga d’informàtica i us assessoraran de totes les passes a seguir per poder fer una denúncia formal que sigui admesa a tràmit.

Perquè tothom té dret a decidir què, quan i a qui vol explicar i/o ensenyar coses de la seva vida. Visca el dret a la intimitat!!!

1 comentari :

  1. Ets una crack!! Visca el dret a la intimitat, i sobretot, acabem amb els listillos, que sempre es pensen que tornen d'on nosaltres encara hi anem. Firmat: JO

    ResponElimina