dijous, 3 de gener del 2013

Astrològicament infidels



Dimarts a la nit. Nen preciós dormint a l´habitació verda. Estic veient una peli d´argument més que discutible. Fa un dia que no fumo i em menjaria un cavall sencer - el de Troia mateix, si me´l posen al davant-. I de sobte apareix a la pantalla una bruixa-senyora-vident que em diu que si no puc esperar més a saber el destí marcat pel meu horòscop, que truqui a un telefon de pagament que em resoldran immediatament totes les meves incerteses.

Per un instant penso que seria guai si fos veritat: trucar i que et diguessin exactament què et passarà o què has de fer per evitar les coses que no vols que t´arribin a passar. I de sobte també em ve al cap un mail que va enviar una amiga meva fa uns dies - bé, un correu d´aquells que s´envien a tots els teus contactes de gmail- on em prevenia de futures infidelitats: la data de naixement és determinant per a moltes coses, tant determinant, que fins i tot, segons el signe zodiacal, les persones són més o menys lleials. 

Per si us interessa, una petita pinzellada dels diferents graus de lleialtat determinats pel signe del zodíac: 

ÀRIES
Element foc i qualitat cardinal. Com a arquetip de personalitat s'associa trobem conceptes de caràcter tals com l'impaciència, l'impulsivitat, l'espontaneïtat, l'individualisme excloent o l'agressivitat. Sol avenir-se millor amb els altres signes de foc com ara Lleó i Sagitari i amb els signes d'aire, exceptuant Balança. Forta incompatibilitat amb Cranc i Capricorn. Són infidels quan senten que la seva parella no els acompanya en els seus projectes, quan senten que tot ho han de fer sols, quan la seva parella es nega a estar amb ells en la intimitat i quan es senten arraconats o deixats de banda

TAURE
Element terra. Dins l'arquetip de personalitat hi apareixen característiques tals com la lentitud de reacció, la perseverança, l'obstinació, l'escassetat d'expressivitat comunicativa, la possessivitat, tant material com en  en les relacions humanes, i la fortalesa de voluntats. S´avé principalment amb els altres signes de terra -Verge i Capricorn- i amb els signes d'aigua, menys amb Escorpió.També manté una forta incompatibilitat amb Lleó i Aquari. No són infidels per naturalesa, però quan ho són és perquè la seva parella no els té en compte, els tracta malament, els criden, els menyspreen i la vida íntima és poca i de mala qualitat. 



BESSONS
Element aire. De qualitat mutable, malgrat que l´aire és relacionat amb tot allò que és mental, cognitiu i de comunicació. La seva personalitat s´associa a conceptes com la inconstància, l'entusiasme juvenil, la curiositat i la xafarderia, a l'enginy, la rapidesa mental i oral, la oratòria. Es duu millor amb els altres signes d'aire -Balança i Aquari-. Són de naturalesa infidel degut al seus constants canvis de personalitat. De vegades necessiten provar que hi ha coses diferents al món o que poden aconseguir alguna cosa que no tenen o bé creuen que necessiten un canvi. No és que no estiguin enamorats es que de vegades volen posar a prova la seva parella.
 

CRANC
Element aigua i qualitat cardinal. Es consideren conceptes clau dins del seu caràcter la figura materna, els lligams familiars, les arrels i l'herència, l'instint de protecció, la melancolia, la tendresa i una tendència a la possessivitat afectiva. Manifesten una forta atracció per l'aigua (el mar, llacs, grans rius) i per tenir fases anímiques coordinades amb les fases lunars. Es duu molt bé amb els altres signes d'aigua- escorpí i peixos-. Forta incompatibilitat amb els signe Balança i Àries. Solen ser molt afectius i no tenen un temperament infidel, però quan s´han entregat en cos i ànima i senten que se´ls desatén o no reben prou afectivitat, o no se´ls tracta amb tendresa, o no se´ls protegeix prou, necessiten demostrar que hi ha altres persones que si poden fer-ho.

LLEÓ
És classificat com un signe de l'element foc i de qualitat fixe. El seu arquetip de personalitat manifesta conceptes claus tals com l'orgull, la vanitat, la magnanimitat, la creativitat, a més de que tendeix a desplegar un comportament regi, privilegiat, i és amant de ser el centre d'atenció. Es duu molt bé amb els altres signes de foc -Àries i Sagitari- i amb els signes d'aire exceptuant Aquari, per ser-ne el seu oposat. Forta incompatibilitat amb Taure i Escorpí. Frase de Lleó "Un per a tots. Jo sóc el model de referència". Són molt fidels i lleials, però quan els fallen, posterguen, traeixen o els deixen de costat, no dubtaran a buscar un nou amor que els doni tot el que la seva parella anterior no els va donar. Això es notarà i els portarà la tan anhelada revenja.


VERGE
Signe d'element terra i qualitat mutable. La seva personalitat abriga conceptes com ara la observació, la meticulositat, amor per l'ordre i la polidesa, la crítica i l'anàlisi (conceptes que comparteix amb Bessons) i, sobretot, la recerca de l'eficàcia. Per la seva qualitat mutable tendeix a oferir un servei als altres.Verge es duu molt bé amb els altres signes de terra -Taure i Capricorn- i amb els signes d'aigua excepte amb Peixos. Forta incompatibilitat amb Bessons i Sagitari. No solen ser infidels, perquè no conceben l´engany si hi ha amor, però podrien arribar a ser infidels per insatisfacció sexual, per sentir-se dolguts amb la seva parella o per la necessitat de provar-se a si mateixos que la seva parella no pot fer el que vulgui amb ells ni molt menys controlar-los. 

BALANÇA
Signe d´aire i qualitat cardinal. La seva personalitat inclou conceptes com creativitat artística, recerca de l'harmonia, la diplomàcia, l'amor pel debat, el diàleg i la resolució pacífica dels conflictes. Regit pel planeta Venus, és un signe masculí regit per un planeta femení- i això fa que hi hagi certa ambigüitat en assignar els rols sexuals a les persones d´aquest signe. És l´únic símbol del zodíac que no correspon a un ésser vivent. Es duu bé amb els signes d'aire - Bessons i Aquari-i amb els signes de foc, exceptuant Àries. Forta incompatibilitat amb Cranc i Capricorn. De temperament insegur i inestable, poden ser infidels quan no estan enamorats, doncs consideren que la cosa no es tan seriosa com per a limitar-se. La seva manera de ser seductora, pizpireta i amigable es presta per passar ràpid d'una amistat a una relació d'amants.

ESCORPÍ
Signe d´aigua i de qualitat fixe. El seu arquetip de personalitat inclou conceptes tals com el pensament profund, la passió desenfrenada, el fanatisme, els sentiments viscerals, la lleialtat i la sinceritat descarnada. Es duu molt bé amb els altres signes d'aigua - Cranc i Peixos- i amb els signes de terra, exceptuant Taure, per ser-ne el seu oposat. Forta incompatibilitat amb Lleó i Aquari. Són exageradament possessius i arriben a la infidelitat com a resposta negativa a moments difícils de parella: exigeixen massa, de tot i a tota hora, i si aleshores els fallen o no se´ls entreguen totalment, es venjaran enganyant només per provar-li a la parella que ella no té el control o bé que no deu estar tan segur dels seus sentiments

SAGITARI 
Element foc i qualitat mutable. Com a trets de la seva personalitat destacar un elevat sentit de la justícia, interès pels dogmes religiosos així com també la recerca metafísica del coneixement, combinat amb una elevat grau d'innocència i de sinceritat inconscient així com certa tendència a la malaptesa i a la falta d'oportunisme, especialment en les seves relacions socials. Es duu molt bé amb els altres signes de foc -Lleó i Àries- i també amb els signes d'aire, exceptuant Bessons. Forta incompatibilitat amb Verge i Peixos. Són de naturalesa aventurera i per aquest motiu, interiorment no consideren que ser infidel sigui un pecat, sinó que troben que és una manera com qualsevol altra d´actuar i sentir. Necessiten conèixer, sentir, experimentar... aleshores, quan es senten realment segurs- poden entregar-se completa i lleialment

CAPRICORN
Element terra i qualitat cardinal. El seu arquetip de personalitat agrupa trets com do de lideratge, caràcter emprenedor i independent, ambició, tendència al pessimisme, sobrietat en gaudir de la vida, enorme sentit de la responsabilitat social, culte al treball i l'esforç personal. Per tot això es considera el signe més capacitat per engegar projectes empresarials o obtenir alts càrrecs directius. Es duu molt bé amb els altres signes de terra -Taure i Verge- i amb els signes d'aigua menys amb Cranc. Forta incompatibilitat amb Àries i Balança. No són de naturalesa infidel, però poden arribar a ser-ho només si es troben avorrits, cansats i esgotats amb la seva parella. Si arriben a la conclusió que no hi ha res a fer per salvar la relació, seran infidels sense donar cap mena d´explicació ni permetre que ningú els coaccioni o els jutgi.

AQUARI
Signe de l'element aire i de qualitat fix. Se sol conèixer també com l'Aiguador i és relaciona el seu origen amb el mite de Ganímedes. És considerat de caràcter amable, inconformista, excèntric, molt independent , idealista, sociable i amb idees revolucionàries. S'avé molt bé amb els altres signes d'aire -Bessons i Balança- i amb els signes de foc menyas amb Lleó per ser-ne el seu oposat polar. Frase d´Aquari:  "Tots com un. Jo sóc solidari i idèntic als meus germans".  Són de temperament molt infidel perquè són molt volàtils. Els encanta conèixer gent nova, sortir, passejar, tenir diferents affairs i de veritat que no es senten culpables d´estar amb més d´una sola persona al mateix temps. Només quan s´enamoren profundament canvien voluntàriament aquest tret.

PEIXOS
Signe de l'element aigua i de qualitat mutable. Es caracteritza per tenir un caràcter molt sensible (el que més del zodíac), altruista, de molt bon cor, preocupant-se més pels demés que per un mateix, somniador i molt fantasiós. Regit per Neptú, es considera que es duu molt bé amb els altres signes d'aigua - Cranc i Escorpí - i amb els signes de terra exceptuant Verge per ser-ne el seu oposat. Són molt fidels i molts lleials; normalment no pensen en la infidelitat però tot i així, poden arribar a ella si es senten tractats com un moble vell, si la seva parella els rebutja o si son traïts. Pot ser infidel amb amics o coneguts ja que al seu interior tenen la necessitat de provar-se que malgrat la seva parella no els té en compte, ells són bons amants


Abans de res, dir-vos que la infidelitat dins la parella és un tema que trobo fascinant: un tema digne d´anàlisis minuciós i acurat. Perquè la infidelitat diu molt de les persones que la practiquen, obre ferides que mai es tancaran, fa vulnerable a aquell que es creia invencible i despulla debilitats soterrades. I si heu arribat fins aquí, imagino que heu llegit amb especial atenció el vostre signe i el d´alguna persona que considereu propera -perquè llegir-ho tot seria una mica llarg, ho reconec- i segurament de seguida heu arribat a la mateixa conclusió que jo: no importa quin és el teu signe del zodíac ni el teu planeta regent, en un moment donat tothom pot ser infidel!

PD Ejem... Jo sóc balança... i tu?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada